Kräftskivan är en av få högtider där sillen och köttbullarna får spela andrafiolen. Vanliga tillbehör till kräftskivan är kokt potatis, baguetter eller hårt bröd, ost och andra skaldjur förutom kräftorna. Men det är ändå kräftorna som är huvudattraktionen, tillbehören och dryckerna väljs för att komplettera dem och inget annat. Får det lov att vara ett brytbröd med smak av dill, minipajer med kantareller, grillade majskolvar eller lite västerbottenostpaj?
Kräftpremiären infaller för de flesta första onsdagen i augusti, i äldre tradition inföll kräftpremiären den 8 augusti.
Parmesan är en alldeles utmärkt brödkrydda som inte bara har…
Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…
Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier,…
Vad gör man när man ska göra hemmagjord pizza och…
Skaldjur är både goda och nyttiga, och här har vi…
Kräftor och kräftpremiären måste vara en av de mest ursvenska…
Det är egentligen inte svårt att göra egen färskost, och…
Koriander är en mycket vanlig krydda i det Thailändska köket.…
Lax, kräftor och västerbottenost fungerar alldeles utmärkt ihop har jag…
Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…
Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…
Hela vägen från Egypten för 3500 år sedan via romarriket…