Att laga mat i en airfryer kan vara både snabbt och enkelt, men det kan vara lätt att glömma att det går att åstadkomma mer än bara mat med maskinen – matbröd och kaffebröd till exempel.

Vi använder en Philips Airfryer XXL Premium (du kan läsa mer om den här), inte enbart för att det går att många/stora portioner i den, utan också för att det är den av de olika modellerna som vi upplever har det största utbudet av extra tillbehör. De flesta airfryers, eller luftfritöser som det har försökts försvenskas till, är i grunden i stort sett samma sak, så om du har en annan modell eller tillverkare så är det ingen större skillnad. Håll bara koll på temperatur och tid så kan du inte hamna helt snett.
Tänk också på att du kan använda egna tillbehör i maskinen. Om du tittar på receptet för citronpepparlaxen ser du till exempel att den ligger på ett tillklippt bakplåtspapper för att inte fisken ska fastna i gallret, medan den parmesantäckta torskryggen tillagades i en aluminiumform av pajformsmodell för att inte täcket skulle rinna ner i botten och ”försvinna”.