Ost – mer än bara pålägg

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Melonsallad med fetaost

Melonsallad med fetaost

Frukt är gott i mat, om man vet hur man…

Broccoli- ädelostsoppa med morot

Broccoli- ädelostsoppa med morot

SoupMakern får verkligen slita med alla hårda morotsslantar och broccolin, men…

Ugnslax med getost och crème fraiche

Ugnslax med getost och crème fraiche

Lax är både gott och nyttigt, dessutom går det fort…

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier,…

Färskostfyllda kycklingbröst

Färskostfyllda kycklingbröst

Det måste inte vara krångligt att göra fyllda kycklingbröst. Det…

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Ärtskott blir väldigt fräscht och gott i en wrap. Tänk…

Exotisk Kassler

Exotisk Kassler

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det…

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

En förrättsklassiker som nästan inte kan gå fel. Om du…

Broccoli- och ädelostpaj

Broccoli- och ädelostpaj

Broccolin är en tuffing som odlats under flera tusen år.…

Minipaj

Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…

Bönsoppa med getost

Bönsoppa med getost

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i…

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det…

Rulla till toppen