Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Kålpudding med gröt

Kålpudding med gröt

I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som…

Potatisbullar

Potatisbullar

Potatisbullar är en av de där rätterna jag brottats med.…

Äkta Wallenbergare

Äkta Wallenbergare

Äkta wallenbergare görs på kalvfärs där man malt ner bräss,…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och…

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander…

Rulla till toppen