Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Älgfärsbiffar

Älgfärsbiffar

Älgfärs är så gott redan i sig att jag är…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…

Senapssill

Senapssill

Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen…

Fiskpinnar

Fiskpinnar

Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…

Julköttbullar

Julköttbullar

Köttbullarna som serveras till jul smakar på ett alldeles speciellt…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…

Rulla till toppen