Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Banan- och avokadoyoghurt

Banan- och avokadoyoghurt

Om du inte orkar göra den på morgonen, den tar…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Kokosgröt med bär och nötter

Kokosgröt med bär och nötter

Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går…

Saffransblomkål

Saffransblomkål

Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i…

Toscakaka

Toscakaka

Toscakakan blir snabbt en favorit vid fikat med sin saftighet…

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Rulla till toppen