Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Hallonbullar med kokos

Hallonbullar med kokos

Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men…

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Mango i mat är underskattat i Sverige, frukt anses generellt…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Päronknyten

Päronknyten

Ett frasigt smördegsknyte med saftig päronfyllning, det är det svårt…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Currymangowok med kokos

Currymangowok med kokos

Kokosgrädde har en tjock och krämig konsistens som påminner om…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om…

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Rulla till toppen