Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar för vuxna

Chokladbollar är gott, och jag har noterat att det nästan…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Mango i mat är underskattat i Sverige, frukt anses generellt…

Ischoklad med mint

Ischoklad med mint

After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Currysås med spenat

Currysås med spenat

Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Rulla till toppen