Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Ananasmums

Ananasmums

Det är roligt att se äldsta dottern rumstera omkring i…

Currysås med spenat

Currysås med spenat

Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Virgin mango colada

Virgin mango colada

En sval härlig smoothie full av nyttigheter från frukt och…

Thaiwok

Thaiwok

Den thaiinspirerade woken fungerar både med nudlar och med ris,…

Rulla till toppen