Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Kycklingpaj med molesås

Kycklingpaj med molesås

Molesås, mole poblano, är en traditionell mexikansk sås med mycket gamla…

kladdkaka

Kladdkaka med gojs

Läcker och mäktig chokladtårta utan tillsatt socker som blir sympatiskt…

Mugcake med After Eight

Mugcake med After Eight

Sugen på något gott, men ingen tid att baka? Har…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Pannkaka med choklad och citron

Pannkaka med choklad och citron

Den svenska pannkakan påminner ganska mycket om franska crêpes, som…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Chokladtryffel

Chokladtryffel

Chokladtryffeln är en mjuk chokladgodis som man kan forma på…

Hasselnötscrème

Hasselnötscrème

Hasselnötscrème, som de flesta av oss känner igen som Nutella, är…

Kladdkaka med After Eight

Kladdkaka med After Eight

After Eight har funnits i evigheter känns det som, men…

Lemoncurdfylld chokladpralin

Lemoncurdfylld chokladpralin

Det är inte jättesvårt att göra egna fyllda praliner, om…

Fyllda pepparkakor

Fyllda pepparkakor

Pepparkakor klarar sig alldeles utmärkt på egen hand eftersom det…

Rulla till toppen