Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Chokladfondant med whisky

Chokladfondant med whisky

En liten skvätt whisky eller whiskyessens gör att chokladen smakar ännu…

Baconpraliner

Baconpraliner

Mörk choklad och bacon, låter det som en vettig kombination?…

Smördegsrutor

Smördegsrutor

Ibland vill man inte trassla till det, vilket gör dessa…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördeg är inte så svår att göra, men har du…

Apelsinchokladmuffins

Apelsinchokladmuffins

Apelsin och choklad fungerar fantastiskt bra ihop. Om du grovhackar…

Kladdkaka med After Eight

Kladdkaka med After Eight

After Eight har funnits i evigheter känns det som, men…

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Naturell kvarg kan vara lite syrlig i smaken och aroniasaft

Kycklingpaj med molesås

Kycklingpaj med molesås

Molesås, mole poblano, är en traditionell mexikansk sås med mycket gamla…

Varm choklad

Varm choklad

Varm choklad är knappast den mest avancerade drycken man kan…

Sockerkaka med choklad

Sockerkaka med choklad

En sockerkaka kan man variera i det oändliga, den är…

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka är alltid gott, choklad är gott och jordgubbar är…

Rulla till toppen