Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Smördegsrutor

Smördegsrutor

Ibland vill man inte trassla till det, vilket gör dessa…

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka är alltid gott, choklad är gott och jordgubbar är…

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårtan gjorde jag första gången för ganska länge sedan, den…

Chokladbullar

Chokladbullar

Den här varianten blir nästan som butterkaka, fast med choklad,…

Chokladmousse

Chokladmousse

En lätt och luftig chokladmousse är en delikatess som bäst…

Vinbärsfudge

Vinbärsfudge

Med frysen full av smaskiga bär är det inte svårt…

Chokladfondant med whisky

Chokladfondant med whisky

En liten skvätt whisky eller whiskyessens gör att chokladen smakar ännu…

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Naturell kvarg kan vara lite syrlig i smaken och aroniasaft

Varm choklad

Varm choklad

Varm choklad är knappast den mest avancerade drycken man kan…

Modern radiokaka

Modern radiokaka

Radiokaka är utan tvivel en klassiker till kaffet, och dess…

Rocky Road

Rocky Road

Rocky Road är ett populärt amerikanskt godis som blandar mjukt…

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördeg är inte så svår att göra, men har du…

Rulla till toppen