Glöm inte att sylta och safta

Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

Hallonsylt

Hallonsylt

Jag gillar verkligen inte de där små fröna i hallon…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Jordgubbssylt med kanel

Jordgubbssylt med kanel

Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Blandsaft

Blandsaft

Det kan bli så, att man får frukt och bär…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Rulla till toppen