Glöm inte att sylta och safta

Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Konjaktssyltade rönnbär

Konjaktssyltade rönnbär

Det gäller att planera tillbehör efter den mat som ska…

Aroniasylt

Aroniasylt

Aroniasylt har, i likhet med det mesta som innehåller aronia,…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från…

Krusgubbsmarmelad

Krusgubbsmarmelad

Det krävs ingen enorm arbetsinsats för att göra egen marmelad.…

Hallonsylt

Hallonsylt

Jag gillar verkligen inte de där små fröna i hallon…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Rulla till toppen