Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårtan gjorde jag första gången för ganska länge sedan, den…

Chokladcheesecake

Chokladcheesecake

Cheesecake kan man variera nästan i det oändliga. Den här…

Mandelmassekakor med choklad och lime

Mandelmassekakor med choklad och lime

Om du får mandelmassa över som torkat och blivit lite…

Modern radiokaka

Modern radiokaka

Radiokaka är utan tvivel en klassiker till kaffet, och dess…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Kycklingpaj med molesås

Kycklingpaj med molesås

Molesås, mole poblano, är en traditionell mexikansk sås med mycket gamla…

Chokladcheesecake med jordgubbar

Chokladcheesecake med jordgubbar

Choklad och jordgubbar, det är svårt att hitta en kombination…

Bananchokladsmoothie

Bananchokladsmoothie

Banan och choklad är väldigt goda vänner, de passar ihop…

Mugcake med After Eight

Mugcake med After Eight

Sugen på något gott, men ingen tid att baka? Har…

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördegsgömma med färsk frukt och choklad

Smördeg är inte så svår att göra, men har du…

Proteinpannkaka

Proteinpannkaka

Laktos- och glutenfria proteinpannkakor fulla av goda smaker och nyttiga?…

Rulla till toppen