Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Spansk omelett

Spansk omelett

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Raggvåfflor

Raggvåfflor

Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…

Kryddiga pommes frites

Kryddiga pommes frites

Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…

Bakad potatis

Bakad potatis

Bakad potatis är ganska enkelt att göra och ännu enklare…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Klyftpotatis

Klyftpotatis

Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Rulla till toppen