Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Klyftpotatis

Klyftpotatis

Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Spansk omelett

Spansk omelett

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt…

Wasabimos

Wasabimos

Wasabi i potatismoset är en synnerligen smaklig idé jag anammat…

Klyftpotatis

Perfekt klyftpotatis

Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Rulla till toppen