Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…
Pommes frites har de senaste årtiondena blivit så vanliga att…
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…
Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en…
Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…
Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…
Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…