Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är söt, brandgul och väldigt näringsrikt. Den kallas också…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Bakad potatis

Bakad potatis

Bakad potatis är ganska enkelt att göra och ännu enklare…

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en…

Klyftpotatis

Perfekt klyftpotatis

Sedan vi skaffade vår ActiFry har jag inte behövt äta…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Spansk omelett

Spansk omelett

Detta är en synnerligen enkelt spansk omelett, men med rätt…

Potatisbullar

Potatisbullar

Potatisbullar är en av de där rätterna jag brottats med.…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Rulla till toppen