Vår älskade knöl

Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Pyttipanna de lux

Pyttipanna de lux

Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…

Janssons frestelse

Janssons frestelse

Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…

Grillad sötpotatis

Grillad sötpotatis

Grillad sötpotatis blir så gott att det nästan är godisvarning…

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis med räkor och dill

Bakad potatis går snabbt att göra i mikrougnen på en…

Rårakor

Rårakor

Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…

Klyftpotatis

Klyftpotatis

Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…

Raggvåfflor

Raggvåfflor

Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Rulla till toppen