Potatisen (Solanum tuberosum) är en älskad knöl, och få ingredienser är så flexibla som just potatisen. Den hör till samma familj som chili, paprika, äggplanta och tobak. Däremot är den inte släkt med sötpotatis, namnet till trots. Dess verkliga uppsving i popularitet kom först när vi lärde oss göra brännvin på potatis på 1800-talet, och då ska man hålla i minnet att den använts som stapelföda i Peru sedan 8 000 fvt.
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…
Jag har letat efter det godaste receptet ganska länge, och…
Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…
Med en Airfryer går det otroligt fort att göra väldigt…
Raggvåffla låter lite märkligt kanske, det tyckte åtminstone jag när…
Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…