Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Kokosgröt med bär och nötter

Kokosgröt med bär och nötter

Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går…

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Currykyckling i kokossås med sötsur mango

Mango i mat är underskattat i Sverige, frukt anses generellt…

Currysås med spenat

Currysås med spenat

Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Hallonbullar med kokos

Hallonbullar med kokos

Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Thaiwok

Thaiwok

Den thaiinspirerade woken fungerar både med nudlar och med ris,…

Banan- och avokadoyoghurt

Banan- och avokadoyoghurt

Om du inte orkar göra den på morgonen, den tar…

Rulla till toppen