Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Toscakaka

Toscakaka

Toscakakan blir snabbt en favorit vid fikat med sin saftighet…

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Kycklingpasta med kokos och ingefära

Ingefära, chili, vitlök och kokosmjölk ger den här pastasåsen ett…

Saffransblomkål

Saffransblomkål

Saffran, granatäpple, kokosmjölk och blomkål. Smakerna exploderar i munnen i…

Kokossemla

Kokossemla

Kokos i degen ger en aningen fastare bulle som smakar…

Kokossoppa

Kokossoppa

Ingefära, kokos och curry ger denna krämiga soppan härlig smak,…

kladdkaka

Kladdkaka med gojs

Läcker och mäktig chokladtårta utan tillsatt socker som blir sympatiskt…

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Vegetarisk sötpotatiscurry

Vegetarisk sötpotatiscurry

Sötpotatis är väldigt gott tillsammans med curry, men om du…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

Fiskfärsbiff med kokos och chili i Airfryer

När en femåring vill ha mat är det bråttom. Om…

Vegetarisk thaiwok

Vegetarisk thaiwok

I veggowoken trängs sojabitarna med helt andra smaker än den här…

Rulla till toppen