Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Thaiwok

Thaiwok

Den thaiinspirerade woken fungerar både med nudlar och med ris,…

Päronknyten

Päronknyten

Ett frasigt smördegsknyte med saftig päronfyllning, det är det svårt…

Hallonbullar med kokos

Hallonbullar med kokos

Hallon och kokos fungerar bra som fyllning i bullar, men…

Päronkaka med havrebotten

Päronkaka med havrebotten

Päron är en underskattad frukt när det gäller bakverk, kanske…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Vegetarisk thaiwok

Vegetarisk thaiwok

I veggowoken trängs sojabitarna med helt andra smaker än den här…

Bananchokladbollar

Bananchokladbollar

Man ska ju inte döma hunden efter håren, men i…

Torsk i saffran och kokos

Torsk i saffran och kokos

Eftersom fisken går väldigt fort, sås och fisk blir färdig…

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Curryfrikadeller i kokos

Curryfrikadeller i kokos

Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…

Banan- och avokadoyoghurt

Banan- och avokadoyoghurt

Om du inte orkar göra den på morgonen, den tar…

Ischoklad med mint

Ischoklad med mint

After Eight ger en fylligare mintsmak än pepparmintdroppar, som har…

Rulla till toppen