Ta in kokos i köket

Känner du till att det vi kallar för kokosnöt, den där bruna ”håriga” saken som gör att den kallas apnöt i vissa delar av världen (eftersom den enda änden av nöten kan associeras med ett aphuvud), egentligen inte är hela koksnäten utan bara den inre delen av kokosnöten? Det finns nästan ingenting på palmen som inte kan användas till något, från mat och dryck till virke och kläder.

När det handlar om kokos i köket så tänker nog de flesta av oss på påsarna med kokosflingor som vi främst använder till olika bakverk. Det är lätt att glömma att det går att hitta både kokosmjölk och kokosgrädde som går att använda i wok, såser och mycket annat.

Så våga ta in kokosen i köket och upptäck en värld av exotiska smakupplevelser.

Morotskaka

Morotskaka

Morotskakan håller sig saftig längre än man kan tro tack…

Räksoppa

Räksoppa

Till den här soppan har jag tagit inspiration från det…

Kärleksmums

Kärleksmums

Kärt barn har många namn, kanske känner du den här…

Kokosbollar

Kokosbollar

Huvudingrediensen i den här bollen är kokos, tätt följd av…

Vita vinbärspaj med kokos

Vita vinbärspaj med kokos

Ett bra vinbärsår gäller det att passa på att göra…

Chokladbollar

Chokladbollar

Chokladbollar är en väldigt flexibel godsak. Om du inte gillar…

Indisk ananaskyckling

Indisk ananaskyckling

Det smidiga med att laga mat i en actifry är…

Päronknyten

Päronknyten

Ett frasigt smördegsknyte med saftig päronfyllning, det är det svårt…

Kokosgröt med bär och nötter

Kokosgröt med bär och nötter

Frukostgröt måste inte vara en orgie i spannmål, det går…

Ischoklad

Ischoklad

Ischoklad är förvinnande gott och ganska enkelt att göra. Om…

Currysås med spenat

Currysås med spenat

Den här goda currysåsen går dessutom utmärkt att använda som…

kladdkaka

Kladdkaka med gojs

Läcker och mäktig chokladtårta utan tillsatt socker som blir sympatiskt…

Rulla till toppen