Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.
När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…
Det gäller att planera tillbehör efter den mat som ska…
Jag kommer ihåg mormors rönnbärssaft från när jag var liten…
Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man…
Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…
Det kan bli så, att man får frukt och bär…
Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…
Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från…
När Gösta Rybrant översatte den amerikanska låten ”Try to remember”…
Jag gillar verkligen inte de där små fröna i hallon…
Aroniasylt har, i likhet med det mesta som innehåller aronia,…