Glöm inte att sylta och safta

Det här är en alldeles utmärkt tid att spendera i köket med att sylta och safta en massa saker. En del kan du gå ut i den färgglada hösten och plocka, till exempel rönnbär och aronia. Andra saker kräver att du gräver i frysen efter sådant som du frön tidigare på säsongen, exempelvis rabarber och jordgubbar. Om du ska göra saft underlättar det givetvis om du har tillgång till en saftmaja, men det är inte nödvändigt. Inte nog med att du får en massa godsaker som du kan njuta av när vintern kommer, de underbara dofterna som sprids medan du håller på är en ren bonus.

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Konjaktssyltade rönnbär

Konjaktssyltade rönnbär

Det gäller att planera tillbehör efter den mat som ska…

Rönnbärssaft

Rönnbärssaft

Jag kommer ihåg mormors rönnbärssaft från när jag var liten…

Jordgubbssylt med kanel

Jordgubbssylt med kanel

Medan säsongen för jordgubbar ännu inte är slut kan man…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Blandsaft

Blandsaft

Det kan bli så, att man får frukt och bär…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från…

Rönnbärsdryck

Rönnbärsdryck

När Gösta Rybrant översatte den amerikanska låten ”Try to remember”…

Hallonsylt

Hallonsylt

Jag gillar verkligen inte de där små fröna i hallon…

Aroniasylt

Aroniasylt

Aroniasylt har, i likhet med det mesta som innehåller aronia,…

Rulla till toppen