Den 25 september är det äpplets dag, en relativt nyinstiftad som har instiftats av Riksförbundet Svensk Trädgård för att sätta fokus på denna vackra, goda, och väldoftande delikatess som är så lätt att glömma bort. Och äpplet förtjänar verkligen inte att glömmas bort, för inte nog med att få saker kan mäta sig med att plocka ett äpple från ett träd och få en veritabel smakexplosion när du sätter tänderna i det.
Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…
En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…
En enkel och snabblagad, men väldigt god, currysås med sötma…
Äppelmust är extremt enkelt att göra, det enda som krävs…
Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött…
I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…
Äppelchips är egentligen något så enkelt som torkade tunna äppelskivor.…
Om du har bråttom och vill göra en god efterrätt…
En gammaldags svensk äppelkaka serveras ljummen med hemgjord vaniljsås som är…
Ett smakrikt och lite syrligt äpple är godast i pannkakor.…
Frikadeller är ganska enkelt att göra och man måste inte…
Den här marmeladen är så god att man vill göra…