Ost – mer än bara pålägg

Ost är gott och det finns mängder av olika sorter som går att använda till massor av saker. Några av de godaste ostarna har en odör som kan få näshåren att blekna och åter andra ostar har ett utseende som är minst sagt egendomligt. Man kan ha färskost i efterrätter, riven ost till texmexrätterna, Parmesan att strö över pastan, Västerbotten i paj, ostpanering, osttäcken – det finns nästintill en ost för varje tillfälle, så jag bestämde mig för att samla alla ostrecept på ett och samma ställe.

Ädelostsås

Ädelostsås

Den här ädelostsåsen är mild, det är inte helt uppenbart…

Parmesankryddad färskost

Parmesankryddad färskost

Det är egentligen inte svårt att göra egen färskost, och…

Tomatsallad med feta och basilika

Tomatsallad med feta och basilika

En god tomatsallad är både en ögonfröjd och väldigt gott,…

Blue cheese dressing

Blue cheese dressing

Enklaste möjliga, den här dressingen går väldigt fort att vispa…

Bönsoppa med getost

Bönsoppa med getost

Den milda och lite krämiga borlottibönan gör sig utmärkt i…

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

Rödbetor i ugn med honung, feta och valnötter

En förrättsklassiker som nästan inte kan gå fel. Om du…

Minipaj

Minipajer

Munsbitspajerna gräddas i en minimuffinsplåt där varje fördjupning rymmer 1…

Exotisk Kassler

Exotisk Kassler

Kassler är mycket användbart, smakrikt och lätt att tillaga. Det…

Broccoli- ädelostsoppa med morot

Broccoli- ädelostsoppa med morot

SoupMakern får verkligen slita med alla hårda morotsslantar och broccolin, men…

Pasta med ädelost och broccoli

Pasta med ädelost och broccoli

Ädelost och broccoli är en kombination som är svårslagen, även…

Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Kärt barn har många namn, men ska man tro Norrmejerier,…

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Fetawrap med babyspenat och ärtskott

Ärtskott blir väldigt fräscht och gott i en wrap. Tänk…

Rulla till toppen