Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Ättiksgurka

Ättiksgurka

Så fort de första västeråsgurkorna tittar fram är det dags…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Snabba äppelmosmuffins

Snabba äppelmosmuffins

Äldsta dottern experimenterar gärna i köket, den här gången är…

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

Bostongurka

Bostongurka

Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än…

Plommonchutney

Plommonchutney

Chutney kan vara en sötsyrlig och kryddig blandning, ibland är den en…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Rulla till toppen