Chokladens dag

Sedan 2011 är den 11 november chokladens dag. Som du märker är vi stora fantaster av härligheten, och vem kan förebrå oss med tanke på att riktig choklad kan ätas som den är, användas till efterrätter, godis och som krydda i maträtter. Så njut av den här dagen i fulla drag.

Vad sägs om lite trivialt vetande dagen till ära? Ordet choklad har funnits i det svenska språket sedan slitet av 1680-talet medan ordet kakao kommer från aztekernas cacahuaqucht, men skyll inte på mig om du försöker uttala det där sista och stukar något.

Kycklingpaj med molesås

Kycklingpaj med molesås

Molesås, mole poblano, är en traditionell mexikansk sås med mycket gamla…

Kladdkaka med After Eight

Kladdkaka med After Eight

After Eight har funnits i evigheter känns det som, men…

Mandelmassekakor med choklad och lime

Mandelmassekakor med choklad och lime

Om du får mandelmassa över som torkat och blivit lite…

Chokladfondant med whisky

Chokladfondant med whisky

En liten skvätt whisky eller whiskyessens gör att chokladen smakar ännu…

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårta

Apelsinmoussetårtan gjorde jag första gången för ganska länge sedan, den…

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka med jordgubbar

Kladdkaka är alltid gott, choklad är gott och jordgubbar är…

Cheesecake med ananas och choklad

Cheesecake med ananas och choklad

Vad gör man när man får ett förkläde i handen…

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Våfflor med aroniakvarg och riven choklad

Naturell kvarg kan vara lite syrlig i smaken och aroniasaft

Farmors chokladkräm

Farmors chokladkräm

Den här krämen har vi kallat för farmors chokladkräm vilket…

Sockerkaka med choklad

Sockerkaka med choklad

En sockerkaka kan man variera i det oändliga, den är…

Chokladkaka med marängtäcke

Chokladkaka med marängtäcke

Tiden går fort när man har roligt. Recept 300 är…

Brownies

Brownies

Brownies är den svenska kladdkakans amerikanska kusin, och den är i…

Rulla till toppen