Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Om det är så att du råkar ha mos över…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Minipajer är praktiska munsbitar som passar att servera vid kräftskivan,…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Äppelmos

Äppelmos

Känner du någon med äppelträd som dignar kan du lätta…

Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

När nu frosten börjar angripa på bred front och inte…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Rulla till toppen