Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Äppelmos

Äppelmos

Känner du någon med äppelträd som dignar kan du lätta…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…

Grön tomatmarmelad

Grön tomatmarmelad

När nu frosten börjar angripa på bred front och inte…

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Äldsta dottern är fena på det där med att greja…

Äppelpaj

Äppelpaj

I äppeltider är det lika bra att passa på. Till…

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Dillkött

Dillkött

Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Rulla till toppen