Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Vaniljbullar med äpple och mandel

Vaniljbullar med äpple och mandel

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är…

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne är en sorts köttgryta, med eller utan…

Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Champinjonsoppa är en klassiker som inte är särskilt svår att…

Vegetarisk curry

Vegetarisk curry

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga…

Rulla till toppen