Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Den vanliga svenska köttbullen går att variera i det oändliga,…
Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…
Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…
Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen…
Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…
Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget…
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…