Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…
De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt…
Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…
Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…
Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…
Den svenska klassikern stuvade makaroner hör till ett av de…
Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…
Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…
Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…