Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Att göra en egen sillinläggning behöver inte vara jättekomplicerat. Senapssillen…
Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi…
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…
Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och…
Järpar är ganska lika köttbullar, fast avlånga. Den rätta formen…
Kalvstek med gräddsås är en klassisk husmansrätt som vanligtvis serverades…
En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander…
Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med…
Pyttipanna är ett utmärkt sätt att tillvarata rester, till exempel…