Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…
Järpar är ganska lika köttbullar, fast avlånga. Den rätta formen…
Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget…
Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…
En vuxen maträtt som ofta oförtjänt fått skäll på grund…
Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…
Rårakor görs enbart av riven potatis och förväxlas ofta med…
Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det…
Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…