Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Den här marmeladen är så god att man vill göra…

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Champinjonsoppa är en klassiker som inte är särskilt svår att…

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantareller är en av höstens största glädjeämnen. Om du får…

Tomatketchup med honung och anchochili

Tomatketchup med honung och anchochili

Ketchup behöver inte betyda tomatketchup, men i det här fallet…

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Paj med havresmul och gröna äpplen

Paj med havresmul och gröna äpplen

Ett snabblagat, gott pajrecept som räcker till 4-6 personer beroende…

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffar med färska örter

Morotsbiffarna är mer mättande än man kanske först tror och…

Rulla till toppen