Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Päppelmos

Päppelmos

Man kan tro att det är ett stavfel kanske, päppelmos.…

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten

Det går alldeles utmärkt att göra cheesecake utan färskost av…

Tomatketchup med honung och anchochili

Tomatketchup med honung och anchochili

Ketchup behöver inte betyda tomatketchup, men i det här fallet…

Bananbiff

Bananbiff

Banan i mat är förvånansvärt gott. I det här receptet…

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Äldsta dottern är fena på det där med att greja…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Vegetarisk curry

Vegetarisk curry

Pumpasäsongen är här, och med den en massa härliga mustiga…

Äppelmust

Äppelmust

Äppelmust är extremt enkelt att göra, det enda som krävs…

Vaniljbullar med äpple och mandel

Vaniljbullar med äpple och mandel

Rivet äpple riskerar att bli lite rinnigt, men det är…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Rulla till toppen