Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Rotmos

Rotmos

Rotmos, när säsongen är rätt, är en av de godaste…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Rönnbärslimpa

Rönnbärslimpa

Rågbröd är både gott och mättande men om man vill…

Chili con carne

Chili con carne

Chili con carne är en sorts köttgryta, med eller utan…

Paj med havresmul och gröna äpplen

Paj med havresmul och gröna äpplen

Ett snabblagat, gott pajrecept som räcker till 4-6 personer beroende…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Kanelbullar i långpanna med äpple

Kanelbullar i långpanna med äpple

Svenska äpplen är väldigt goda i diverse olika bakverk, bland…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Rulla till toppen