Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…
Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget…
De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt…
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Den vanliga svenska köttbullen går att variera i det oändliga,…
I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som…
Tricket för att få saftiga köttbullar från ett magert kött…
En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander…
Det blir inte fest för en smålänning utan ostkaka. Genom…
Dillkött är en svensk husmansklassiker som nästan fallit i glömska,…