Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
En riktigt äktsvensk pyttipanna kan vara kalasmat om man tar…
Levergryta är en rätt som ganska många rynkar på näsan…
Järpar är ganska lika köttbullar, fast avlånga. Den rätta formen…
Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…
I min gamla kokbok finns ett recept på kålpudding som…
Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…
De klassiska svenska kåldolmarna är en import från Turkiet, enligt…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Klassisk eller Skånsk kalops? Det stora internetoraklet Google ger inget…
Fiskpinnar, även om det är rustik svensk husmanskost, låter ju…