Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar

Rödbetans nyttighet har väl knappast gått någon förbi, men det…

Höstgryta

Höstgryta

Köttgryta är en praktisk maträtt om man vill göra mycket…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Kantarellomelett

Kantarellomelett

Det här är en kantarellomelett som kan ätas även av…

Grönkålspesto

Grönkålspesto

Grönkål växer villigt och tål både kyla och dåligt väder.…

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Nöden har ingen lag, jag ville ha pumpasoppa men saknade…

Pumpasoppa

Pumpasoppa

Butternutpumpan är lite söt i smaken och passar väldigt bra…

Enkel Äppelpaj

Enkel Äppelpaj

En enkel paj som lätt gör succé på fikabordet, som…

Rostad pumpasoppa med sting

Rostad pumpasoppa med sting

Butternut squash, morot och potatis går väldigt bra ihop i…

Pumpachips

Pumpachips

Myskpumpa, butternut squash, Cucurbita moschata, vintersquash eller bara pumpa. Kalla…

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Äldsta dottern är fena på det där med att greja…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Rulla till toppen