Omfamna hösten

Vi är inne i höstens färgglada dagar och mörka kvällar, och det vi äter och dricker är minst lika omväxlande. Naturens skafferi erbjuder svamp, bär och årets sista frukter, och vad passar bättre en sval dag än en mustig köttgryta?

Grötmos

Grötmos

Det här moset kallar jag för grötmos, eftersom det primärt…

Grönkålspesto

Grönkålspesto

Grönkål växer villigt och tål både kyla och dåligt väder.…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Pumpasoppa med svartpeppar och morot

Nöden har ingen lag, jag ville ha pumpasoppa men saknade…

Älgkalops med kantareller

Älgkalops med kantareller

Detta är en mustig kalops på vilt som kan så…

Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

Förr var lamm det vanligaste djuret på svenska gårdar, och äntligen…

Lingonsylt

Lingonsylt

Lingonsylt är ett måste till pannbiff tycker jag, men ofta…

Bostongurka

Bostongurka

Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än…

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till…

Pressad äppelmust

Pressad äppelmust

Exakt hur mycket äpplen som går åt tycker jag är…

Blåbärscheesecake

Blåbärscheesecake

Äldsta dottern är fena på det där med att greja…

Rulla till toppen