Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Den svenska klassikern stuvade makaroner hör till ett av de…
Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…
Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…
Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…
Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…
Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…
Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…
En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander…
I det här receptet får du ta mängderna med en…
Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…
Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…