Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Persiljestuvande makaroner

Persiljestuvande makaroner

Den svenska klassikern stuvade makaroner hör till ett av de…

Plättar

Plättar

Den svenska plättan är en omdebatterad liten sak, med betoning…

Ärtsoppa

Ärtsoppa

Ärtsoppa hör till klassikerna i Svensk husmanskost. Gör man den…

Sjömansbiff

Sjömansbiff

Sjömansbiffen hör till en av de enklare rätterna att göra…

Kornmjölsgröt

Kornmjölsgröt

Gröt tillhör en av de viktigaste basfödorna i det svenska…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra…

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis och isterband

Dillstuvad potatis är enkelt och lätt att göra, ännu enklare…

Biff Stroganoff

Biff Stroganoff

En maträtt med rötter i Ryssland. Uppkallad efter greve Alexander…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsk á la Sabina

Mandeltorsken ännu en av de där måltiderna som många minns med…

Isterbandspytt

Isterbandspytt

Isterband ska, enligt mig, vara syrliga men jag vet att…

Rulla till toppen