Trött på julmat? Laga husmanskost

Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.

Hasselbackpotatis

Hasselbackpotatis

Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…

Höstgryta med äpple och kantarell

Höstgryta med äpple och kantarell

I det här receptet får du ta mängderna med en…

Korv Stroganoff

Korv Stroganoff

Korv stroganoff har hämtat inspiration från klassikern biff stroganoff och…

Champinjonsås

Champinjonsås

Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Ugnspannkaka med potatis och fläsk

Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det…

Knäckebröd

Knäckebröd

Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…

Västerbottenjärpar

Västerbottenjärpar

Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…

Raggmunk

Raggmunk

Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…

Stuvad spenat

Stuvad spenat

Stuvad spenat passar som tillbehör till de flesta stekta eller…

Lammfärsbiffar med fetaost

Lammfärsbiffar med fetaost

Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till…

Rulla till toppen