Den traditionella svenska maten har i alla tider lånat influenser från andra länder. Det vi idag tänker på som husmanskost är oftast billig, relativ enkel och rustik mat som mättar bra. Våra svenska klassiker fick ett uppsving i och med att Tore Wretman moderniserade så väl rätterna som tillvägagångssättet. Rotfrukter och främst då kålroten anses vara en av våra äldsta grönsaker som odlats i landet tillsammans med lök.
Det enda jag vet om hasselbackspotatis, förutom att det är…
I det här receptet får du ta mängderna med en…
Champinjoner finns lättillgängligt året runt, så den här såsen kan…
Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…
Tycker du den vanliga ugnspannkakan mättar för dåligt kanske det…
Det finns få saker som är så ursvenska som knäckebröd.…
Man kan nästan inte misslyckas om man använder Västerbottenost, vill…
Raggmunken består av riven potatis som rörts ner i en…
Fyllda färsbiffar är väldigt gott, och vill man piffa till…