Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Baconlindad köttfärslimpa

Baconlindad köttfärslimpa

Köttfärslimpa är antagligen ett av de där recepten som finns…

Bostongurka

Bostongurka

Det är faktiskt mycket enklare att göra egen bostongurka än…

Älggryta

Älggryta

Om du har förmånen att känna en jägare eller vara…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Kantarellsås

Kantarellsås

Kantarellen går i stort sett inte att förväxla med någon…

Kantarellsmör

Kantarellsmör

Nu i kantarelltider kan det vara gott att lyxa till…

Plommonmarmelad

Plommonmarmelad

När plommonen blir färdiga har man sällan speciellt lång tid…

Rönnbärskola

Rönnbärskola

Personligen tycker jag inte om ren gräddkola eftersom den inte…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär

Rårörda rönnbär är som en variant av rårörda lingon, och…

Pumpapaj utan grädde

Pumpapaj utan grädde

Egentligen glömde jag, men det visade sig gå alldeles utmärkt…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Rulla till toppen