Höstmat

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Den här marmeladen är så god att man vill göra…

Fläderbärssaft

Fläderbärssaft

Fläder är ett synnerligen praktiskt buskage, eller träd beroende på…

Toscaäpplen

Toscaäpplen

Ugnsbakade äpplen med toscaglasyr blir snabbt likt den mjuka toscakakan en…

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Man kan lägga in det mesta, även rädisor. Jag använder…

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

Om det är så att du råkar ha mos över…

Burgundisk köttgryta

Burgundisk köttgryta

Den här rätten tillhör en av de klassiska rätterna när vi…

Rönnbärsketchup

Rönnbärsketchup

När man säger ketchup brukar alla tänka på det som…

Ungersk gulasch

Ungersk gulasch

Ungerns nationalrätt gulasch, ursprunglig stavning gulyás (eg. boskapsfösare), återfinns i många…

Potatisgratäng

Potatisgratäng

Potatisgratäng är bland det bästa jag vet. Det här receptet…

Kålpudding

Kålpudding

Kålpuddingen är en klassisk rätt från det svenska köket som…

Äppelsaft med kanel

Äppelsaft med kanel

Det här receptet blir lite på en höft, eftersom vi…

pannbiff

Pannbiff med lök

Pannbiff med lök måste vara en av de mest älskade…

Rulla till toppen