Höst

Nu när sommaren definitivt är slut är det säsong för underbara råvaror som kålrot, blomkål, broccoli, morötter och potatis. Heta kryddor, långkok och mustiga grytor som värmer i höstrusket är förstås givet men också goda äppeldesserter i olika former. Rödbeta, rättika, persiljerot och givetvis pumpa är också aktuella i butikerna nu, och den äventyrliga kan kasta sig över kålrabbi, svartrot och kanske en persiljerot. Något som verkligen hör hösten till är alla svampar och bär man kan plocka nu och ett tag framöver.

Kantarellsoppa
Kålpudding
Pumpasoppa
Pannbiff med lök
Rotmos
Burgundisk köttgryta
Baconlindad köttfärslimpa
Äppelpaj
Äppelsaft med kanel
Shepherd's pie
Picklade rädisor
Löksås
Äppelmos
Toscaäpplen
Plommonsaft
Rårörda rönnbär
Rönnbärsgelé
Morotsbiffar med färska örter
Ättiksgurka
Bananbiff
Bostongurka
Chili con carne
Rönnbärskola
Rönnbärsketchup
Krämig champinjonsoppa
Lingonsylt
Cheesecake med äpplen på kanelhavrebotten
Kantarellsås
Aroniakola
Potatisgratäng
Rödbetsbiffar
Kanelbullar i långpanna med äpple
Plommonchutney
Höstköttgryta
Pumpasoppa med svartpeppar och morot
Päppelmos
Vaniljbullar med äpple och mandel
Plommonmarmelad
Blåbärscheesecake
Provencalsk lammgryta
Ungersk gulasch
Kantarellomelett
Pumpasoppa
Dillkött
Kalvstek
Rönnbärslimpa
Paj med havresmul och gröna äpplen
Pumpachips
Grötmos
Kantarellpaj
Champinjonsås